Новата 2017/2018 учебна година в Българското образователно студио „Родолюбче“

На 16 септември 2017 г. в Торонто Българското образователно студио „Родолюбче“ посрещна своите възпитаници и тържествено обяви началото на новата 2017/2018 учебна година. Образователното студио – което функционира с подкрепа по линия на Националната програма „Роден език и култура зад граница“ – провежда занятия за близо 80 ученици в три филиала в Голямо Торонто – East York, Etobicoke и Vaughan.

В приветственото си слово директорът на училището г-жа Мая Василиева приветства всички с „Добре дошли!“, като благодари за подкрепата и доверието от страна на българските институции, родители и ученици. В обръщението си г-н Петър Крайчев, генерален консул на Република България в Торонто и почетен гост на церемонията, проследи историята на образователната институция, която за близо две години от основаването си се превръща в утвърдена структура на българската общност в Канада. Г-н Крайчев благодари на г-жа Василиева и педагогическия състав на училището за неизчерпаемата енергия, самоотвержена работа и отлична организация, пожела „На добър час!“ на всички ученици и приветства усилията на родителите в споделения стремеж за разширяване на българското езиково и културно-историческо пространство.

Consulate General of the Republic of Bulgaria in

Toronto,Canada

65 Overlea Blvd., Suite 230

Toronto, ON M4H 1P1

2016 by Consulate General Of the Republic of Bulgaria in Toronto - PGK - Proudly created to serve the Bulgarian communities home and abroad.