Денят на Европа - 9 май - в Торонто, Канада

IMG_2933.JPG

На 9 май 2019 г. генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев участва в тържествено събитие, което ознаменува 69-ата годишнина от Декларацията на Шуман и Деня на Европа. Под егидата на Румънското председателство на Съвета на ЕС, в лицето на генералното консулство на Румъния в Торонто, генералните консули на държавите членки на ЕС организираха церемония по издигане на знамето на Съюза пред Законодателното събрание на провинция Онтарио. Събитието се проведе с участието на парламентаристи; представители на дипломатическия корпус, неправителствения сектор и Асоциацията на консулския корпус в Торонто; средствата за масово осведомяване; общественици и др.

 

Приветствени слова поднесоха временно управляващият генералното консулство на Румъния Даниел Ене; зам.-ръководителят на Делегацията на ЕС в Канада Брис де Скиетер; зам.-председателят на Законодателното събрание на Онтарио Пърси Хетфийлд; Монти Макнотън, министър по инфраструктурата

в оглавяваното от премиера Дъг Форд правителство на Онтарио; Крис Глоувър, член на провинциалния парламент от Новата демократическа партия; и Джон Фрейзър от парламентарната група на либералите.

Церемониалът по издигането на знамето на ЕС в правителствения комплекс Queen’s Park завърши с ято бели гълъби, освободени в небето над Торонто от генералните консули на държавите членки на Европейския съюз в най-големия канадски град.

Consulate General of the Republic of Bulgaria in

Toronto,Canada

65 Overlea Blvd., Suite 230

Toronto, ON M4H 1P1

2016 by Consulate General Of the Republic of Bulgaria in Toronto - PGK - Proudly created to serve the Bulgarian communities home and abroad.