top of page

Официално представяне на биографичната книга на почетния консул на Република България в Мисисага – г-н Игнат Канев

Kaneff_Book sign_Title side.jpg
Kaneff_6.jpg
Kaneff_4.jpg

На 17 ноември 2019 г., в една от най-красивите и старинни книжарници в сърцето на град Торонто Ben McNally Books беше официално представена биографичната книга на почетния консул на Република България в Мисисага – г-н Игнат Канев,  със заглавие „Becoming a Somebody”, на издателство Dundurn Press, с автор Steven Nuczyk и в съавторство с Диди Канев, Кристина Мария Канев и Анна-Мария Канев. Биографията проследява завладяващата житейска история на г-н Игнат Канев, виден канадски строителен предприемач, общественик и филантроп от български произход.

 

Символ на високо признание за неговата дългогодишната и последователна дарителска дейност в сферата на здравеопазването, образованието и социалните услуги, г-н Канев е удостоен с най-високите държавни отличия на Република България и Канада.

Събитието по повод представяне на биографичната книга на г-н Канев беше уважено от десетки представители на българската общност в Торонто и близки приятели на семейство Каневи. В емоционална реч, съпругата на г-н Канев - г-жа Димитрина Канев, и дъщерите му - Анна-Мария Канев и Кристина Мария Канев споделиха с присъстващите любопитни моменти от създаването на книгата и изказаха благодарност към своите приятели, сътрудници и служители на корпорация „Канев“ за оказаната подкрепа през годините.

 

От името на генералното консулство, г-жа Десислава Атанасова изказа дълбока признателност и благодарност към г-н Канев за неговата родолюбива дейност за съхраняването и утвърждаването на българската духовност, култура и идентичност извън пределите на Родината, за последователната подкрепа на българската общност в Канада, за изключителния му принос за популяризирането на страната ни, за многобройните благотворителни инициативи в полза на редица общественозначими каузи в България.

bottom of page