Поздравителен адрес от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Канада, г-жа Светлана Стойчева-Етрополски, по повод Националния празник на Република България - Трети Март

ПОСОЛСТВО НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТАВА

ПОСЛАНИК

Скъпи сънародници,

Днес всички ние се чувстваме особено горди като българи. Трети март е една от най-емблематичните дати в националната ни памет, ярък символ на силния български дух и обединение. 142 години ни делят от онзи паметен Трети март, когато в Сан Стефано бе възстановена българската държавност. Освобождението направи възможно завръщането на България в голямото семейство на Европа.

Нека днес си припомним с признателност и се преклоним пред делото и саможертвата на всички отдали живота си на каузата за освобождението на нашия народ и да почетем славните страници от българската история.

В деня на Националния празник изразяваме благодарност към Вас за положените усилия за съхраняване на българския дух и популяризиране на положителния образ на нашата страна.

Честит национален празник!

Да живее България!

Consulate General of the Republic of Bulgaria in

Toronto,Canada

65 Overlea Blvd., Suite 230

Toronto, ON M4H 1P1

2016 by Consulate General Of the Republic of Bulgaria in Toronto - PGK - Proudly created to serve the Bulgarian communities home and abroad.