Временно преустановяване на приема на граждани в консулските служби в Посолството на Република България в Отава и Генералното консулство на Република България в Торонто

Уважаеми сънародници,

Във връзка с усложнената ситуация с разпространението на вирус COVID-19 и обявеното извънредно положение в провинция Онтарио, Консулските служби в Посолството в гр. Отава и в ГК-Торонто временно преустановяват приемането на граждани, считано от 19 март 2020 г. (четвъртък).

При необходимост от спешно и неотложно съдействие (издаване на временен паспорт, подписване на декларация за пътуване на дете) и при случаи на заплаха за живота и здравето на българските граждани, предоставяме следните контакти:

 

 

 

Посолство на Република България в гр. Отава:

В рамките на работния ден от 09:00 ч. до 17:30 ч. тел. +1 613 789 3215

В извънработно време, за спешни и неотложни случаи тел. +1 613 316 1631

На електронна поща: embgottawa@hotmail.com

 

Генерално консулство на Република България в гр. Торонто:

В рамките на работния ден от 09:00 ч. до 17:30 ч.: тел. + 1 416 696 2420

В извънработно време, за спешни и неотложни случаи: тел. + 1 416 892 1738

На електронна поща: Consulate.Toronto@mfa.bg

 

Обръщаме се с молба да отложите всички посещения в Консулската служба по друг повод. Надяваме се нормалната работа скоро да бъде възстановена, за което ще Ви уведомим своевременно.

 

Издаване на временен паспорт: Българският гражданин следва да докаже (с документ, издаден от полицейски орган), че валидният му български паспорт е изгубен/откраднат и не притежава друг валиден документ за пребиваване в Канада; не притежава друг валиден документ за пътуване; българският паспорт е с изтекла валидност и на лицето се налага спешно пътуване за България.

Consulate General of the Republic of Bulgaria in

Toronto,Canada

65 Overlea Blvd., Suite 230

Toronto, ON M4H 1P1

2016 by Consulate General Of the Republic of Bulgaria in Toronto - PGK - Proudly created to serve the Bulgarian communities home and abroad.