top of page

Clean Energy – Smart Economy – дискусия, организирана от генералните консулства на ДЧ на ЕС

На 1 юни 2017 г. в Торонто се проведе конференция под наслов Clean Energy – Smart Economy, посветена на високите технологии в енергетиката и предимствата на чистата енергия за осигуряване на устойчив икономически растеж. Домакин на събитието – което е елемент от серията тематични дискусии EU Talks – бе канадският клон на Dentons, международна правна кантора с близо 140 представителства в 57 държави. Организатори на форума бяха генералните консулства на ДЧ на ЕС в Торонто, а участие в него взеха представители на дипломатическия корпус, академичните и научни среди, неправителствения сектор, бизнес структури и др. В качеството си на съорганизатор Генералното консулство на Република България в Торонто бе представлявано от генералния консул Петър Крайчев.

 

Форумът бе открит от домакините в лицето на управляващия партньор в Dentons Майк Каплан. От името на генералните консулства на ДЧ на ЕС в Торонто приветствие отправи генералният консул на Унгария Стефания Сзабо. Специален гост на събитието бе Патрик Чайлд, зам.-генерален директор на Генерална дирекция „Научни изследвания и иновации” на ЕК. Сред панелистите бяха също Рафаел Гонзалес, президент и изпълнителен директор на Enel Green Power за Северна Америка; Фейсал Кази, старши вицепрезидент Siemens Canada и др.

 

В заключителния етап на форума бе изведена фактическата закономерност, че енергетика въз основата на 100% възобновяеми източници е 100%  технически възможна, икономически целесъобразна, социално задължителна и неизбежна що се касае до опазването на околната среда.

bottom of page