top of page

„Дни на България“ в област Хюрон Каунти, Онтарио

октомври

2022 г.

Голям поклон пред всички български организации, които активно се включиха за пореден път в нашата уникална по рода си инициатива за Северна Америка -  а именно - провеждането на "Дни на България" в Канада.

 

Успешната инициатива на Генералното консулство на Република България в Торонто вече става традиция.

 

Генералното консулство на Република България успя да организира за втори пореден път "Дни на България” в област Хюрон Каунти в провинция Онтарио, Канада. Събитието се състоя с помощта на няколко български организации в района на голямо Торонто и Китченър както и с безценната помощ на кметовете на градовете Шипка и Варна в Хюрон Каунти, Онтарио -  г-н Джордж Финч и г-н Пол Клоп..

 

Събитието, което събра огромна публика от местната общност и прикова вниманието на общността и на местните медии в района, ще се провежда регулярно в рамките и на следващата година. За точните дати и места ще информираме надлежно. 

 

Освен традиционните български танци и песни, гостите на събитието имаха възможност да се насладят на изложбата „Светлината на буквите“, предоставена от Държавния културен институт както и традиционни български носии изложени със специални манекени.

 

Генералният консул на България г-жа Велислава Панова благодари на всички, които активно участват в подготовката на събитието и най-вече на хората, които отделиха от своето време и успяха да чуят историята на Анна Шпилман от Пловдив и нейния разказ за Пловдив. Това ебеше и темата на събитието - Пловдив - древен и настоящ -любимо място за българи и техните гости от чужбина. 

 

Една от основните задачи на екипа на генералното консулство в Торонто е именно да прави България по-видима за местните жители и те да се запознават с нашите вековни традиции и обичаи.

 

Генералното консулство ще информира своевременно за всичко, свързано с организацията и планирането на събитията.

image.png
bottom of page