Среща с почитаемата Елизабет Даудсуел, лейтенант-губернатор на канадската провинция Онтарио, и поздравителен адрес по повод 50-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Канада

На 2 декември 2016 г. генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев разговаря с лейтенант-губернатора на канадската провинция Онтарио почитаемата Елизабет Даудсуел.

Основните теми на срещата бяха българската общност в най-гъсто населената канадска провинция, както и възможностите за задълбочаване на двустранния диалог между Република България и Онтарио в културно-образователната, търговско-икономическата и други области от взаимен интерес.

Генералният консул представи дейността на генералното консулство в Торонто в светлината на 40-ата годишнина от неговото основаване и 50-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Канада. Направи преглед на консулския окръг на ГК-Торонто с акцент върху богатото многообразие от енергични и родолюбиви структури на българската общност, в това число средства за масово осведомяване на български език, фолклорни състави, професионални асоциации, религиозни и други средища, театрални формации, сдружения за популяризиране на традиционна българска култура, търговско-икономически обединения, училища по български език за деца и възрастни и много други.

В заключителния етап на срещата генералният консул Петър Крайчев връчи на почитаемата Елизабет Даудсуел копие от консулския си патент, както и протоколно оформен екземпляр от валидираната през юни 2016 г. в София пощенска карта, посветена на 50-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Канада.

В духа на половин век дипломатически отношения почитаемата Елизабет Даудсуел изпрати на българската страна поздравителен адрес.

 

В обръщението си лейтенант-губернаторът заявява, че Онтарио има късмета да бъде дом на значителен брой канадци от български произход и изразява увереността си, че споделените академични, артистични и културни ценности ще продължат да се задълбочават и през следващите 50 години. 

Consulate General of the Republic of Bulgaria in

Toronto,Canada

65 Overlea Blvd., Suite 230

Toronto, ON M4H 1P1

2016 by Consulate General Of the Republic of Bulgaria in Toronto - PGK - Proudly created to serve the Bulgarian communities home and abroad.