top of page

Генералният консул Петър Крайчев - "Почетен член" на театър "Отражение"

ноември

2019 г.

На 12 ноември 2019 г. гост в генералното консулство на Република България бе г-н Веселин Монев, ръководител на българската театрална формация "Отражение" в Торонто. В разговор с г-н Монев генералният консул г-н Петър Крайчев изрази благодарност за споделените усилия в процеса на утвърждаване и по-нататъшно разширяване на българското културно, историческо и езиково пространство в Канада.

От името на театър "Отражение" - по повод окончателното отпътуване на генералния консул от Канада - г-н Монев удостои г-н Крайчев със званието "Почетен член" на театър "Отражение". Отличието се връчва за активната дейност и усилията на българския дипломат за развитието, съхранението и популяризирането на българското театрално изкуство извън пределите на Родината.

На церемония през октомври 2019 г. в БИПЦ "Св. Димитър" в Брамптън, на генералния консул г-н Петър Крайчев бе присъдено и почетното звание „Златен игралец“. Отличието бе връчено на българския дипломат от ръководителя на българския фолклорен ансамбъл „Димитровче“ г-н Димитър Минков в знак на благодарност за изключителните му заслуги към ансамбъла.

image.png
bottom of page