top of page

От Петър Крайчев с благодарност - отпътуване на генералния консул от Канада

ноември

2019 г.

Уважаеми дами и господа,

През ноември 2019 г. се навършват четири години от встъпването ми в длъжност генерален консул на Република България в Торонто. След броени дни предстои да отпътувам от Канада и да се завърна окончателно в България.

Обръщам се към Вас преди всичко с благодарност. Признателен съм за гостоприемството, съвместната ни работа и споделените усилия за по-нататъшното утвърждаване на българщината; за разширяването на българското историческо, културно, езиково пространство в Канада; за задълбочаването на двустранния диалог между България и Канада в практически всички сфери на обществено-политическия живот. Благодарност дължа и на множеството свои колеги в България и Канада, които последователно и винаги с готовност подкрепяха работата ни със своя опит и експертиза.

Да представляваш и работиш за страната си зад граница е изключителна привилегия, рядък шанс и деликатна възможност. Лично аз и колегите ми в Торонто винаги с увереност сме се уповавали както на българската дипломатическа служба, така и на всички Вас – нашите сънародници в Канада. Благодарение именно на общуването, доверието и взаимността помежду ни работата ни спореше. Завръщам се в България с удовлетворение, за което от сърце Ви благодаря.

Желая на Вас и на близките Ви най-вече здраве. Надявам се да посрещнете следващия генерален консул на Република България в Торонто със същата щедрост и търпение; с великодушието и добрината, с които дарихте мен и семейството ми.

В очакване на бъдещи наши срещи и нови добри дела оставам – както винаги –

С уважение и благопожелания,

Петър Крайчев

Генерален консул на Република България

в Торонто, Канада

image.png
bottom of page