top of page

Ретроспекция 2023

декември

2023 г.

Една година изпълнена с емоции, красота, фолклор, нови срещи, затвърдени стари приятелства и много, много зареждащи събития.

 

Това е само част от ретроспекцията за 2023-та година. Такава, каквато я видяхме ние с Ваша помощ - безценната помощ на българската общност в Канада. 

 

Освен традиционното вече за нашия екип отбелязване на Националния ни празник с осветяването на водопад Ниагара в цветовете на българския трибагреник, издигането на нашето знаме от най-източния до най-западния край на голяма Канада и разбира се десетките поводи за гордост, че сме българи, тази година успяхме да открием три града в Канада, които носят своите имена от България. 

 

Това са Варна, Шипка и Плевна (кръстен на Плевен). Те се намират в провинция Онтарио и сега всички говорят за България - такава, каквато ние я обичаме и познаваме - необятна, с древна история и зашеметяваща природа. 

 

Представяме Ви кратко видео на оператора Ивайло Георгиев, в което сме се постарали да извадим акцентите от нашите посещения в тези градове. Насладете му се! 

 

През 2024-а година продължаваме нашата инициатива "Дни на България в Канада" и ще откриваме нови градове, свързани с нашата Родина. Следете ни за повече новини и отново ще очакваме Вашата подкрепя!

 

Желаем на всички вас здраве, успех и най-вече сбъднати мечти! 

 

България се гордее с Вас! 

 

До нови срещи!

Екип на ГК Торонто

image.png
bottom of page