top of page

Yorkminster Park Gallery с дарение за ГК-Торонто

септември

2019 г.

В светлината 134-ата годишнина от Съединението на България, в Генералното консулство на Република България в Торонто, Канада, се проведе церемония по връчване на дарение от Yorkminster Park Gallery - YPBC - Yorkminster Park Baptist Church на ГК-Торонто под формата на шест фотографии на български архитектурни паметници и духовни средища. Експонатите са от изложба под наслов Sacred Spaces: Romania and Bulgaria с автор д-р Питър Алберти. Yorkminster Park Gallery е сред разпознаваемите центрове на културата в Торонто и специализира в представянето на творци и тематично многообразие от творби с акцент върху класическите и съвременни форми на визуалните изкуства.

В качеството си на представител на управителния съвет на галерията г-жа Сю Ериксон връчи на генералния консул на Република България в Торонто г-н Петър Крайчев широкоформатните фотографии с галерийно качество и обработка безвъзмездно и в знак на добра воля; без каквито и да било насрещни очаквания, ограничения за ползване, задължения или условия спрямо българската страна.

Стремежът както на дарителя, така и на бенефициента в лицето на ГК-Торонто, е фотографиите да послужат за популяризиране на българските култура, история и традиции в Канада. Експонатите са на разположение на българските дипломатически и консулски представителства в страната на акредитация, както и на организациите на българската общност, за ползване по предназначение в рамките на посветени на България културни формати, фестивали, изложения и др.

image.png
bottom of page