Уважаеми сънародници,

Добре дошли на обновената ни интернет страница на познатия Ви адрес http://www.bgconsultoronto.info/!

Целта на портала е да създаде по-добри условия за консулско обслужване, както и да служи на българската общност в консулския окръг на ГК-Торонто и отвъд него. 

​​

Официалният сайт на ГК-Торонто в домейна на Министерството на външните работи на Република България продължава да бъде нашето водещо интернет присъствие, но с помощта на подобрената ни допълнителна страница и публикуваната на нея оперативна информация се надяваме да бъдем още по-полезни. В продължение на няколко месеца размишлявах върху особеностите на нашето интернет присъствие. В този дух конструирах и обновения портал, който искрено се надявам да Ви служи и помага. На челно място са изведени най-често използваните от нашите сънародници раздели като "Готови лични документи", "Преводачи" и др. Интегрирана е и най-новата услуга на МВнР "Пътувам за...", от която се надяваме да се възползвате. 

​​

Основният нов функционален елемент е разделът ни за обяви Bulgarian Community Bulletin Board (BCBB). В този сегмент на сайта всяка утвърдена структура на българската общност от окръга на ГК-Торонто има възможност да публикува своя обява за предстоящо събитие или друга полезна информация. За целта е необходимо да бъде изпратен имейл на Consulate.Toronto@mfa.bg със заглавие (subject) BCBB, съдържащ следните данни:

1. Заглавие на обявата;

2. Кратък текст на обявата (до 200 знака);

3. Снимка;

4. Линк към интернет страницата на организаторите за повече информация. 

​​

ГК-Торонто не носи отговорност за формата, структурата и/или съдържанието на обявите в раздела BCBB, но си запазва правото да не публикува отделни текстове, в случай че те не отговарят на основните цел и идея на бюлетина. 

 

По традиция полагаме усилия за популяризиране на всевъзможни общностни прояви. Новият ни BCBB дава великолепната възможност информация за цялата палитра от събития да бъде обобщавана и достъпна за заинтересованите лица на едно място. 

​​

С особена радост искам да споделя, че интернет страницата е разработена изцяло със собствени сили. За изработването й не са изразходвани никакви средства, а единствено собствено време, творческа енергия и голямо желание за нещо по-добро. Поддръжката и актуализацията на портала ще се извършва от състава на ГК. В този смисъл разчитаме на Вашето разбиране, в случай че попаднете на някои технически или други несъвършенства. 

Използвам случая да благодаря на талантливите български фотографи, с които заедно организирахме фото-изложбата „BULGARIA OF THE 21ST CENTURY” в посолството на Република България във Вашингтон през 2012 г. Техни творби от изложбата красят заглавната страница на сайта и продължават да популяризират България. Използвани са фотографии на творците Ивайло Димитров, Борис Димитров, Николай Чапкънов, Катя Николова, Стефан Кунчев, Борислав Петков, Борис Стайков, Стефан Стефанов, Ивайло Димитров, Елена Йоскова, както и авторски кадри на ГК-Торонто. 

​​

Честит сайт!

 

С пожелания за здраве и всичко най-добро,

Петър Крайчев

Consulate General of the Republic of Bulgaria in

Toronto,Canada

65 Overlea Blvd., Suite 230

Toronto, ON M4H 1P1

2016 by Consulate General Of the Republic of Bulgaria in Toronto - PGK - Proudly created to serve the Bulgarian communities home and abroad.