Уважаеми сънародници,

Добре дошли на обновената ни интернет страница на познатия Ви адрес http://www.bgconsultoronto.info/!

Целта на портала е да създаде по-добри условия за консулско обслужване, както и да служи на българската общност в консулския окръг на ГК-Торонто и отвъд него. 

​​

Официалният сайт на ГК-Торонто в домейна на Министерството на външните работи на Република България продължава да бъде нашето водещо интернет присъствие, но с помощта на подобрената ни допълнителна страница и публикуваната на нея оперативна информация се надяваме да бъдем още по-полезни. В продължение на няколко месеца размишлявах върху особеностите на нашето интернет присъствие. В този дух конструирах и обновения портал, който искрено се надявам да Ви служи и помага. На челно място са изведени най-често използваните от нашите сънародници раздели като "Готови лични документи", "Преводачи" и др. Интегрирана е и най-новата услуга на МВнР "Пътувам за...", от която се надяваме да се възползвате. 

​​

Основният нов функционален елемент е разделът ни за обяви Bulgarian Community Bulletin Board (BCBB). В този сегмент на сайта всяка утвърдена структура на българската общност от окръга на ГК-Торонто има възможност да публикува своя обява за предстоящо събитие или друга полезна информация. За целта е необходимо да бъде изпратен имейл на Consulate.Toronto@mfa.bg със заглавие (subject) BCBB, съдържащ следните данни:

1. Заглавие на обявата;

2. Кратък текст на обявата (до 200 знака);

3. Снимка;

4. Линк към интернет страницата на организаторите за повече информация. 

​​

ГК-Торонто не носи отговорност за формата, структурата и/или съдържанието на обявите в раздела BCBB, но си запазва правото да не публикува отделни текстове, в случай че те не отговарят на основните цел и идея на бюлетина. 

 

По традиция полагаме усилия за популяризиране на всевъзможни общностни прояви. Новият ни BCBB дава великолепната възможност информация за цялата палитра от събития да бъде обобщавана и достъпна за заинтересованите лица на едно място. 

​​

С особена радост искам да споделя, че интернет страницата е разработена изцяло със собствени сили. За изработването й не са изразходвани никакви средства, а единствено собствено време, творческа енергия и голямо желание за нещо по-добро. Поддръжката и актуализацията на портала ще се извършва от състава на ГК. В този смисъл разчитаме на Вашето разбиране, в случай че попаднете на някои технически или други несъвършенства. 

Използвам случая да благодаря на талантливите български фотографи, с които заедно организирахме фото-изложбата „BULGARIA OF THE 21ST CENTURY” в посолството на Република България във Вашингтон през 2012 г. Техни творби от изложбата красят заглавната страница на сайта и продължават да популяризират България. Използвани са фотографии на творците Ивайло Димитров, Борис Димитров, Николай Чапкънов, Катя Николова, Стефан Кунчев, Борислав Петков, Борис Стайков, Стефан Стефанов, Ивайло Димитров, Елена Йоскова, както и авторски кадри на ГК-Торонто. 

​​

Честит сайт!

 

С пожелания за здраве и всичко най-добро,

Петър Крайчев

Consulate General of the Republic of Bulgaria in Toronto, Canada

65 Overlea Blvd, Suite 230

Toronto, ON M4H 1P1

© 2016 by Consulate General of the Republic of Bulgaria in Toronto - PGK - Proudly created to serve the Bulgarian communities at home and abroad.